Bieganie+Brzuszki=Zgubienie Bojlera

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
C4zZu
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam.Zauważyłem to Forum właściwie przed chwilką i zaczęło mnie strasznie interesować.Chciałbym zacząć biegać,ale pierw zacznę od siebie :)
Jestem Kuba no i mam 16 lat.Zauważyłem już od dłuższego czasu że jestem strasznie gruby na brzuchu(z 2 oponki takie Hardcorowe by sie znalazły) co dziwne na rękach,buzi,nogach jestem strasznie szczupły.Chcę to spalić.Zawsze i nawet teraz boję się że tego nie zgubię,ale jak zobaczyłem na YT filmy typu Body Transformation to strasznie mnie zmotywowało.Więc chciałbym zacząć biegać + brzuszki by zgubić brzuch.Ogólnorozwojówką na Atlasie to się zajmę jak zgubię brzuch.Na w-f (1 klasa) po raz pierwszy dostałem w dupe bo biegaliśmy.Przebiegłem w sumie 6km za pierwszym razem po kilku latach siedzenia przy kompie,w sumie to nigdy tyle nie przebiegłem i nauczyciel od W-F powiedział mi że mam biegać w domu indywidualnie.Cytując "Słuchaj jak będziesz biegał w domu to biegaj 5 minut biegania i 5 chodzenia i tak przez 30 minut).Czy mam się tego trzymać by zgubić brzuch + brzuszki ? Czy mam robić co innego jeżeli chodzi o bieganie.
Proszę o ułożenie mi że tak powiem planu biegania (co jak ile) bo jestem zielony bo biegam po raz pierwszy.Dodam że w Czwartki i Niedzielę mam tenisa stołowego po 2h + w-f w budzie więc bieganie i brzuszki w ten dzień jest zbędne.Z góry dziękuję i mam nadzieję że będę miał motywację przez cały czas :)
PKO
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Plany treningowe znajdziesz tutaj:

http://bieganie.pl/?cat=19

Jeśli chcesz zrzucić kilogramy to musisz popracować też nad jedzeniem. Tutaj masz parę informacji jak można się do tego zabrać:

http://biegaczzpolnocy.blogspot.com/201 ... lke-z.html

Jednakowoż nie wydaje mi się, że można zgubić tkankę tłuszczową tylko z określonych partii - w tym wypadku z brzucha. Zrzucanie balastu dotyczy całego ciała. Jednak jeśli się zabierzesz do tego solidnie to będzie dobrze :) Trzeba Ci życzyć przede wszystkim systematyczności, cierpliwości i wytrzymałości :)

Pozdrawiam
C4zZu
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Bardzo,ale to bardzo ci dziękuję :)
Teraz zostało się tylko wczytać w tekst no i zacząć biegać.Mam tylko wielką nadzieję że znajdę sobie odpowiednią dietę ponieważ jest dużo rzeczy których po prostu nie lubię.
Awatar użytkownika
krejpek
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Dobrze, że to łączysz z brzuszkami. Ja jak zacząłem biegać to po treningu się rozciągałem i siadałem na fotelu :hej: Efekt był taki, że po miesiącu miałem z brzucha dodatkową ochronę cieplną na pęcherz.

Efekty będą o ile będziesz systematyczny, a jak jesteś na tyle sprawny jak mówisz to już na pewno.

Swoją drogą, świetny nauczyciel w-fu. Gdybym ja na takiego kiedykolwiek trafił...
5 km - 21:00 (1. Bieg Wielkich Serc Kraków, 13.01.2013 r.)
Półmaraton - 1:36:39 (X Półmaraton Marzanny, 24.03.2013 r.)
Maraton - 3:51:08 (XII Cracovia Maraton, 28.04.2013 r.)
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

krejpek pisze:Dobrze, że to łączysz z brzuszkami. Ja jak zacząłem biegać to po treningu się rozciągałem i siadałem na fotelu :hej: Efekt był taki, że po miesiącu miałem z brzucha dodatkową ochronę cieplną na pęcherz.
Co mi się wydaje, że ta ochrona nie wzięła się z braku brzuszków :)
Awatar użytkownika
krejpek
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

maly89 pisze: Co mi się wydaje, że ta ochrona nie wzięła się z braku brzuszków :)
Pewnie, że nie tylko, miałem odpowiednie zapasy, ale jak waga zaczęła spadać to i z piłki z przodu zaczęło uchodzić powietrze :D I dyndał taki flaczek. Teraz się śmieję, bo to musiało komicznie wyglądać, ale do śmiechu mi nie było.
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

krejpek pisze:
maly89 pisze: Co mi się wydaje, że ta ochrona nie wzięła się z braku brzuszków :)
Pewnie, że nie tylko, miałem odpowiednie zapasy, ale jak waga zaczęła spadać to i z piłki z przodu zaczęło uchodzić powietrze :D I dyndał taki flaczek. Teraz się śmieję, bo to musiało komicznie wyglądać, ale do śmiechu mi nie było.
Ja generalnie brzuszki cały czas robiłem i robię do dzisiaj. Jednak i tak trochę skóry na brzuchu mi zostało. Cóż - taka pamiątka po zapuszczeniu się :)
edek103
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:10
Życiówka w maratonie: 3:36:19

Nieprzeczytany post

przeciez robiąc brzuszki..nie spalasz tłuszczu z brzucha....tylko wzmacniasz mięsnie brzucha. Tak wiec brzuch sie troszke napnie, zmniejszy obwód przez zwiększenie napięcia mięsni brzucha.....

Tluszcz spalisz przede wszystkim dietą i dlugim lekkim lub sredniointensynwym wysiłkiem kardio.....
Czyli biegaj dlugo w tempie konwersacyjnym. ( 45mint-1,5godz). Mlody jestes wiec jak ruszysz metabolizm to pojdzie cie szybko

powodzenia
C4zZu
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Takie pytanie jak będę robił tradycyjne brzuszki to zgubię przód(6-pak) a co z boczkami ?
Brzuszki też wpływają jakoś na boczki ?
edek103
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:10
Życiówka w maratonie: 3:36:19

Nieprzeczytany post

C4zZu pisze:Bardzo,ale to bardzo ci dziękuję :)
Teraz zostało się tylko wczytać w tekst no i zacząć biegać.Mam tylko wielką nadzieję że znajdę sobie odpowiednią dietę ponieważ jest dużo rzeczy których po prostu nie lubię.

Jak pisalem nie spalisz prawie wogole tluszczu..tylko wzmocnisz miesnie......

:):):) " tylko wszytać sie w tekst no i zaczac biegać":):):):) Zycze ci i trzymam kciuki zeby to " TYLKO" nie okazało sie AŻ......

Bedzie to wymagać dużo wytrwalosci i charakteru.....trzymam kciuki:):)
C4zZu
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Wielkie dzięki.Czyli podsumowując:
1.Bieganie (5 minut biegania i 5 minut chodzenia przez okolo 20-30 minut tak jak jest w planie(link co podał kolega w pierwszym poście)).
2.Kardio
3.I teraz z dietą to jest problem bo ja jestem bardzo młody i ja potrzebuję dużo witamin,białka itd.
Więc ja postaram się pić mało napojów gazowanych jak i słodyczy i jest tak aby sie najeść by nie jeść w nocy ;p
4.Jakieś brzuszki.
PS:Teraz zmierzyłem sobie obwód brzucha=89cm
W sumie dziwne ja wyglądam bo mam duży brzuch chude ręce i kostki.
Czasami zadaję sobie pytanie "czy to da się zgubić czy to jest genetyczne i nic z tym nie zrobię" mam nadzieję że dam radę to zgubić.
Da się to zgubić ? Jeżeli tak to w ile rok,2 lata 3 ? Jak zgubię tłuszcz to będę ćwiczył ogólnorozwojówkę na Atlasie więc powinno być dobrze.
Awatar użytkownika
krejpek
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

C4zZu pisze: Jeżeli tak to w ile rok,2 lata 3 ?
Przykład forumowicza, który już się wypowiadał w tym wątku: http://biegaczzpolnocy.blogspot.com/201 ... ganie.html
Jak to zobaczyłem to uwierzyłem, że wszystko się da.
Awatar użytkownika
daGGer
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Co do zrzucaniu balastu biegając

Według mnie bardzo pomaga ustalenie sobie celu biegowego, a nie samo zrzucanie brzuszka. Dużo łatwiej będzie znaleźć motywację aby np. przebiec pierwszy raz 30(a później dużoo więcej:) ) minut, niż zrzucić 5kg. A w miarę jak będziesz biegał kilogramy i tak pójdą w dół i tak, a nie będziesz traktował biegania tylko w kategorii chudnięcia, która mocno odbiera radochę jaką z biegania potencjalnie można mieć

pozdro
Obrazek

"Cause sometimes you just feel tired.
You feel weak and when you feel weak you feel like you wanna just give up.
But you gotta search within you, you gotta find that inner strength"
"Eminem"
http://www.kris.etnografia.pl/
Awatar użytkownika
apaczo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:54
Kontakt:

Nieprzeczytany post

edek103 pisze:przeciez robiąc brzuszki..nie spalasz tłuszczu z brzucha....tylko wzmacniasz mięsnie brzucha. Tak wiec brzuch sie troszke napnie, zmniejszy obwód przez zwiększenie napięcia mięsni brzucha.....

Tluszcz spalisz przede wszystkim dietą i dlugim lekkim lub sredniointensynwym wysiłkiem kardio.....
Czyli biegaj dlugo w tempie konwersacyjnym. ( 45mint-1,5godz). Mlody jestes wiec jak ruszysz metabolizm to pojdzie cie szybko

powodzenia
. Zgadza się. Wielu ludzi ma ładnie rozwinięte mięśnie brzucha które i tak nie widać gdyż zalega na nich tłuszcz.
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

apaczo pisze:
edek103 pisze:przeciez robiąc brzuszki..nie spalasz tłuszczu z brzucha....tylko wzmacniasz mięsnie brzucha. Tak wiec brzuch sie troszke napnie, zmniejszy obwód przez zwiększenie napięcia mięsni brzucha.....

powodzenia
. Zgadza się. Wielu ludzi ma ładnie rozwinięte mięśnie brzucha które i tak nie widać gdyż zalega na nich tłuszcz.
... albo skóra...
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ