jak pewnie widać, jestem nowy na tym forum i mam kilka ważnych pytań co do biegania. Zależy mi na profesjonalnej odpowiedzi, a nie na zwykłych przypuszczeniach(''myślę, że tak'', ''tak mi się wydaje'' itp.)

Mój problem polega na tym, że mam lekką nadwagę. Nie widać tego, bo jestem dobrze zbudowany, ale jednak przydałoby się zgubić z 7kg. Mam 22 lata, 190cm wzrostu i 93kg wagi. Pytaniem, które mnie nurtuje, i na które długo szukałem wygodnej odpowiedzi jest, czy mogę biegać nawet 7 dni w tygodniu po ok godzinę dziennie, żeby schudnąć? Jestem bardzo wytrzymały, kiedyś już trochę biegałem, potrafię przebiec spokojnie 10km bez przerwy w około 45 minut, stałym tempem, nie męcząc się przy tym za bardzo(całą drogę mogę biec i mówić, jeśli mam towarzysza biegania).
Kolejnym pytaniem jest, czy mogę biegać(nawet właśnie codziennie), lecz nie stosować diety, żeby w miarę schudnąć/ujędrnić skórę(kiedyś byłem gruby i się rozciągnęła trochę)?
Ostatnim pytaniem jest, czy bieganie jednym, spokojnym tempem przez bardzo długi czas na raz(np. 2 godziny pod rząd) polepszy mój efekt w chudnięciu? Zamiast tego ''standardowego'' 30 minut, to właśnie te 2 godziny. Zależy mi, żeby były jakieś efekty, więc jeśli mogę dać z siebie więcej, żeby to lepiej wyszło, to tak zrobię.
Także powtarzam:
1. Czy mogę biegać nawet 6/7 dni w tygodniu, żeby efekty były lepsze?
2. Czy mogę tylko biegać, bez stosowania żadnej diety, żeby schudnąć i ujędrnić skórę?
3. Czy mogę biegać jak najdłużej, jeśli mam takie możliwości, żeby polepszyć efekty? Czy tylko je pogorszę?
Z góry dziękuję za profesjonalne odpowiedzi. Jeśli zwykli użytkownicy też się na tym dobrze znają, to także proszę o ich wypowiedź:).
Pozdrawiam