Medion MD12453 czy warto??

cestbac
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 44:57
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam

Zastanawiając się nad zakupem GARMINA znalazłem jeszcze takie urzadzenie http://allegro.pl/profesjonalny-pulsome ... 61024.html
Mam pytanie czy ktokokolwiek wie cokolwiek o tym zegarku? Opcjonalnie jest bardzo porównywalny z Garmin 305 natomiast cenowo wypada dużo korzystniej.
Będę wdzięczny o jakiekolwiek opinie.

Pozdrawiam
PKO
Crocodil
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Witam,

Obawiam się że żadnych bezpośrednich informacji od osób go używających tutaj nie znajdziesz, ponieważ z tego co wiem ten zegarek był kiedyś dostępny tylko w Niemczech, w Lidl-u i w Aldi. Poszukując informacji (sam byłem/jestem nim zainteresowany) dowiedziałem się że jest to rebrandowany Globalsat GH 625, a o nim można w Internecie znaleźć już znacznie więcej, np. tutaj, tutaj i tutaj.

Czy warto, musisz ocenić już sam.

Pozdrawiam,
Maciek

PS. Jeśli byś się zdecydował, to na pewno inni użytkownicy byliby Ci wdzięczni za krótki opis lub test :)

PS.2. Z tego co udało mi się wyczytać w tym wątku "klonów" Globalsat GH 625 było więcej, między innymi sprzedawane były w Tchibo i przez Navilock (jako Navilock NL122OWH). Wynika z niego też, że można je zaktualizować do najnowszej oficjalnej wersji firmware (różniły się pewnie tylko naklejkami i kolorem plastików, ale 100% pewności nikt Ci nie da). Ewentualnie przed zakupem możesz spytać się na tamtym forum.
BartZ84
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Posiadam właśnie taki zegarek (u mnie nazywa się CRIVIT). Nigdy nie używałem FR305 ale z opisów mogę powiedzieć że jest bardzo podobny. Jest stosunkowo duży(chyba troszeczkę większy od garmina). GPS łapie w kilkanaście sekund. Po zaktualizowaniu firmware posiada nawet trening interwałowy(można go indywidualnie zaprogramować -sam jeszcze nie używałem) Oprogramowanie jakie było dołączone do niego było raczej marne, ale bez problemu współpracuje on z SportTracks. Minusem jest niekodowana transmisja z paska HRM. Ogólnie jestem z niego zadowolony. Pisz co chciałbyś jeszcze o nim wiedzieć.

PS. na amazonie jest chyba po 99$
Awatar użytkownika
apaczo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:54
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Caś na mój nos to pytający tj.BartZ84 i odpowiadający tj.cestbac to a sama osoba.
REKLAMA! :bum:
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
BartZ84
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Masz coś słaby ten nos... :echech: . No chyba że mam rozdwojenie jaźni o którym nie wiem :hahaha:
cestbac
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

no na pewno słaby nos... dzięki za wszystkie odpowiedzi..
BartZ84 a jak z baterią?? Biegałeś może w ostatnie mrozy??
Na koniec pytanie o soft. Próbowałeś może czy współpracuje z Endomondo?? Przyzwyczaiłem się do niego i fajnie by było kontynułować...
Pozdrawiam
BartZ84
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

W mrozy nie biegałem. W dodatniej temp koło 10 godziny powinien wytrzymać. Z endo mało mam praktyki- kiedyś się chwile bawiłem ale nie podeszło mi. Mogę tylko powiedzieć że w firmowym sofcie można wyeksportować do gpx(bez tętna oczywiście). Sam używam SportTracka a tam już można przez wtyczkę eksportować do tcx(czyli z tętnem chyba). Trochę to na około ale zawsze jakaś opcja.
Awatar użytkownika
apaczo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:54
Kontakt:

Nieprzeczytany post

BartZ84 pisze:Masz coś słaby ten nos... :echech: . No chyba że mam rozdwojenie jaźni o którym nie wiem :hahaha:
ostatnio mam katar :hahaha:
spoko
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
Crocodil
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

BartZ84 pisze:Posiadam właśnie taki zegarek (u mnie nazywa się CRIVIT). Nigdy nie używałem FR305 ale z opisów mogę powiedzieć że jest bardzo podobny. Jest stosunkowo duży(chyba troszeczkę większy od garmina). GPS łapie w kilkanaście sekund. Po zaktualizowaniu firmware posiada nawet trening interwałowy(można go indywidualnie zaprogramować -sam jeszcze nie używałem) Oprogramowanie jakie było dołączone do niego było raczej marne, ale bez problemu współpracuje on z SportTracks. Minusem jest niekodowana transmisja z paska HRM. Ogólnie jestem z niego zadowolony. Pisz co chciałbyś jeszcze o nim wiedzieć.

PS. na amazonie jest chyba po 99$
Przejrzałem sobie listę zmian w aktualizacjach firmware'u i muszę powiedzieć że jestem pod dużym wrażeniem! To ile nowych funkcjonalności zostało dodane do tego urządzenia (w znacznej części na życzenie użytkowników) budzi podziw. W zasadzie jedyną wadą jaką widzę jest brak kodowania transmisji pulsometru ale to chyba nie jest specjalnie dokuczające podczas samotnych treningów?

Żeby jeszcze trochę "namieszać", okazuje się, że Keymaze Kalenji 700 jest klonem nieco starszego Globalsat GH-615. Do GH-615 można wgrać firmware od GH-625 (napisano o tym np. w tym wątku ) dzięki czemu zyskuje się taką samą funkcjonalność. Ciekawe czy zadziałałoby to także z urządzeniem z Decathlonu? Na forum znalazłem tylko informację że z Keymaze Quechua 500 to nie zadziała.

Jednak Keymaze Kalenji 700 da się "przerobić" na GH-625, chociaż wygląda na to, że traci się przy tym część funkcjonalności oferowanych przez oryginalny firmware (zyskując nowe).
Ostatnio zmieniony 14 lut 2012, 15:37 przez Crocodil, łącznie zmieniany 1 raz.
kesser
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ciekawa zabawka, a ktoś tym handluje w kraju czy tylko alledrogo zwożone z innych krajów?
BartZ84
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Oprócz właśnie tych z decathlonu 700 to w kraju tego się nie kupi z oficjalnej dystrybucji(tej 700 pewnie tez juz nie). Ja swoja kupiłem tez na aukcji. I moim zdaniem ta 700 jest jak najbardziej do uaktualnienia do GH625.

A co do nie kodowanej transmisji - mi dość często przekłamywało tętno kiedy biegłem w sąsiedztwie słupów średniego i wysokiego napięcia. Taka zmiana np zamiast 160bpm pokazuje przez 3-4 sekundy 120 a potem wraca do normy albo na chwile(sekunde) skacze do 220.
Ostatnio zmieniony 17 lut 2012, 10:15 przez BartZ84, łącznie zmieniany 1 raz.
cestbac
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzięki wielkie wszystkim za pomocne opinie.
Zamówiłem na Amazonie i pochwalę się opiniami na temat sprzętu po przetestowaniu.
Pozdro
Crocodil
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Chociaż już kupiłem coś innego, to chętnie przeczytam jakie będą Twoje wrażenia :) Pomimo słabej dostępności, ten GPS może się okazać dobrym rozwiązaniem dla osób szukających czegoś taniego, a dobrego :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ