Teraz jest Śr, 23 lipca 2014, 15:51

Strefa czasowa: UTC




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
Nowy postNapisane: Cz, 6 marca 2014, 19:27 
Offline
Wyga
Wyga
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So, 21 czerwca 2008, 09:40
Posty: 60
Lokalizacja: Kutno
Stworzyłem sobie na stronie Garmin Connect trening i chciałbym wysłać go do urządzenia. Wchodzę w Planuj->Treningi wybieram stworzony trening i klikam "Wyślij do urządzenia". Wcześniej musiałem jeszcze zainstalować odpowiednią wtyczkę do przeglądarki. Wyskakujące okienko poprawnie wyszukuje moje urządzenie, więc klikam "Wyślij trening". Następnie wszystko dzieje się błyskawicznie i w pół sekundy dostaję informację "Trening został pomyślnie wysłany do urządzenia." Wchodzę w zegarku w Ustawienia->Trening->Treningi->Własne i tutaj chyba powinienem odnaleźć mój trening, ale jest pusto. Robię coś źle?

Dodam, że jakiś czas temu na komputerze zainstalowałem Garmin Express w zamian dotychczasowej Garmin Connect (pisali, że nowa aplikacja w pełni zastępuje poprzednią).

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Nowy postNapisane: Cz, 6 marca 2014, 19:38 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr, 28 sierpnia 2013, 10:09
Posty: 1342
Lokalizacja: Bieruń
A nie masz już pełnej pamięci w zegarku? Spróbuj zrobić reset zegarka. Może coś zwisło.

_________________
https://www.youtube.com/watch?v=QbeH1lS743Q&list=FLC8JECTuC2D7IbipFu2k7xg


Góra
 Zobacz profil  
 
Nowy postNapisane: Cz, 6 marca 2014, 19:46 
Offline
Stary Wyga
Stary Wyga
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn, 4 czerwca 2012, 14:13
Posty: 160
Garmin Training Center pewniej działa.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Nowy postNapisane: Cz, 6 marca 2014, 20:02 
Offline
Wyga
Wyga
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So, 21 czerwca 2008, 09:40
Posty: 60
Lokalizacja: Kutno
No właśnie pamięć mam prawie pustą. Jak zrobić reset zegarka - chodzi po prostu o włączenie i wyłączenie go? Garmin Training Center to zwykły ANT Agent? Jeśli tak, to miałem z nim problem - często się wykrzaczał i wyskakiwało okienko z wysyłaniem raportowania do Garmina. Jak uruchomiłem go ponownie, to działo się znowu to samo. Po pewnym czasie sam uruchamiał się w tle i jakoś tam działał. Głownie z powodu tych kłopotów z ANT Agent zainstalowałem Garmin Express, ale widzę, że i tak nie działa nic jak powinno.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Nowy postNapisane: Cz, 6 marca 2014, 20:05 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr, 28 sierpnia 2013, 10:09
Posty: 1342
Lokalizacja: Bieruń
tu masz na szybko linka:

http://www.youtube.com/watch?v=xzPVkkysEDU

To perform the master reset:

Power off watch (press and hold Light, Yes on prompt)†
Press and hold Start/Stop and Lap/Reset
Press and hold Light (three buttons should now be pressed in)
After first beep, release Start/Stop
After second beep, release Lap/Reset
Release Light

_________________
https://www.youtube.com/watch?v=QbeH1lS743Q&list=FLC8JECTuC2D7IbipFu2k7xg


Góra
 Zobacz profil  
 
Nowy postNapisane: Cz, 6 marca 2014, 20:09 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn, 6 sierpnia 2012, 18:34
Posty: 2191
Lokalizacja: Rokietnica/Poznań
Garmin Express nie ma możliwości wysyłania czegokolwiek do zegarka - na tą chwilę brak takiej funkcjonalności. Musisz zainstalować z powrotem Ant agenta, bez tego ani rusz.

_________________
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu


Góra
 Zobacz profil  
 
Nowy postNapisane: Cz, 6 marca 2014, 20:11 
Offline
Stary Wyga
Stary Wyga
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn, 4 czerwca 2012, 14:13
Posty: 160
mxk napisał(a):
Garmin Training Center to zwykły ANT Agent?


Nie jarzę? Garmin Training Center to taka starsza, nieinternetowa wersja programu treningowego - mówiąc w szybkim skrócie.

http://www.garmin.com/garmin/cms/intosp ... fragment-1

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Nowy postNapisane: Cz, 6 marca 2014, 20:15 
Offline
Wyga
Wyga
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So, 21 czerwca 2008, 09:40
Posty: 60
Lokalizacja: Kutno
Czyli wszystko jasne. Myślałem, że jak zainstaluję Garmin Express, to będą jakieś konflikty z Ant Agentem, dlatego usunąłem. Szkoda, że o tym nie poinformowali.

Cytuj:
Nie jarzę? Garmin Training Center to taka starsza, nieinternetowa wersja programu treningowego - mówiąc w szybkim skrócie.


Szczerze, to nawet nie miałem pojęcia, że taki program istnieje, ale patrząc datę wydania ostatniej wersji (sierpień 2011), to się nie dziwię. Ale przetestuję. A swoją drogą używacie tego programu, czy wersji webowej?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Nowy postNapisane: Cz, 6 marca 2014, 20:18 
Offline
Stary Wyga
Stary Wyga
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn, 4 czerwca 2012, 14:13
Posty: 160
A spróbuj wersją webową wysłać plan treningów do FR610. Nie wiem, czy się coś zmieniło, ale kiedyś nie było takiej możliwości. GTC używam wyłącznie do przesyłania zaplanowanych treningów do zegarka. Również tych planów, które są dostępne w necie. Generalnie zarządzanie treningami w nim jest dość proste.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Nowy postNapisane: Cz, 6 marca 2014, 20:21 
Offline
Stary Wyga
Stary Wyga
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn, 4 czerwca 2012, 14:13
Posty: 160
Kiedyś ja i kol. Piechu próbowaliśmy taki problem rozwikłać: viewtopic.php?t=31890

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Nowy postNapisane: Cz, 6 marca 2014, 20:23 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn, 6 sierpnia 2012, 18:34
Posty: 2191
Lokalizacja: Rokietnica/Poznań
Nie ma problemu z przesyłaniem treningów poprzez Garmin Connect. W tym przypadku problemem jest brak Ant Agenta i zainstalowany garmin Connect, który nie ma jeszcze pełnej funkcjonalności niestety.

_________________
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu


Góra
 Zobacz profil  
 
Nowy postNapisane: Cz, 6 marca 2014, 20:31 
Offline
Stary Wyga
Stary Wyga
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn, 4 czerwca 2012, 14:13
Posty: 160
OK, przesłaniem tak, ale czy z planowaniem, to nie wiem, bo od naszej rozmowy w styczniu ub. r. nie próbowałem. Chciałem tylko koledze mxk przedstawić, do czego można użyć starego, nieinternetowego programu.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Nowy postNapisane: Cz, 6 marca 2014, 20:52 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn, 6 sierpnia 2012, 18:34
Posty: 2191
Lokalizacja: Rokietnica/Poznań
Jeśli chodzi o przesyłanie do kalendarza GC gotowych planów jak ten z RW to nadal taka funkcjonalność nie istnieje :)

_________________
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu


Góra
 Zobacz profil  
 
Nowy postNapisane: Cz, 6 marca 2014, 21:04 
Offline
Stary Wyga
Stary Wyga
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn, 4 czerwca 2012, 14:13
Posty: 160
I zapewne już tego nigdy nie zaimportujemy, bo RW nie wiedzieć czemu usunęło te programy ze strony.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Nowy postNapisane: Pt, 7 marca 2014, 07:45 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Dołączył(a): Pn, 5 grudnia 2011, 13:38
Posty: 534
Nie wiem, jak to wygląda w FR610, ale kiedy walczyłem kiedyś z wysyłaniem treningów do FR305 (bo też nie mogłem ich znaleźć w urządzeniu), to okazało się, że lądowały nie w domyślnym na chłopski rozum katalogu (typu "własne", choć nie pamiętam jak to się nazywało w FR305, a nie mam przy sobie urządzenia, żeby sprawdzić) tylko w "zaawansowane".


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL